Laat een bericht achter in ons gastenboek

We vinden het fijn om iets van u te horen. Gebruik het onderstaande formulier om iets in ons gastenboek te schrijven. Zodra we uw bericht gelezen hebben plaatsen we het online.


* = verplicht
Een moment geduld aub.

Gastenboek

Wat een prachtige voorstelling. Alles klopte tussen Abke Bruis, koor en pianist. De wisselwerking tussen deze 3 groepen was perfect.
Ik had dit voor geen goud willen missen. De voorstelling is schouwburg waardig, zodoende kunnen meer dan 1000 personen hiervan genieten. Chapeau!!!
Dank aan alle medewerkers.

Frans

Gisteren de voorstelling ‘Etty’ meegemaakt. Ik wist niet wat ik kon verwachten maar was zeer blij verrast. Een mooi verhaal, innemend gebracht door de acteurs/ musici. De zang en vertelling ging vloeiend in elkaar over, net als de zangstijlen. Mooie solo’s en daarna meerstemmig, soms klassiek, soms musical, soms jazz/ close harmony, etc. Loepzuiver en mooi om iedereen zo te zien zingen. Een levendig geheel. Dank jullie wel!

Marco

Mooi concert in Almelo afgelopen zaterdag in de kapel
van Hof 88 bij de Nieuwe Liefde! Ontroerend.

Wil

Wat een indrukwekkende avond. Muziek, zang en teksten van de musical over Etty Hillesum kwamen binnen en raakten mij in het hart. Ik had haar boek gelezen en het klopte, veel kwam voorbij. Wat een mooie vertolking van haar leven. Abke Bruins die de hoofdrol had werd prachtig door de koorleden ondersteund door hun mimiek en zang. Met de begeleiding op de piano werd het hele emotionele gevoelige voorstelling. Nu weer thuis ben ik aan het nagenieten. Prachtig. Dank daarvoor!

Fokelien van der Flier

Je maakt soms een voorstelling mee waarna je het liefst in stilte nog minstens een kwartier in de ruimte wilt blijven namijmeren. Zoveel indruk heeft het op je gemaakt. Dat gebeurde mij gisteren in Damwoude. Het verhaal, het geweldige acteerspel, de pakkende teksten en professionele zang. Het was heel bijzonder de interpretatie van Etty haar leven op deze wijze te ervaren. Dank!

H. Vlasman

Wat een prachtige en ontroerende voorstelling over het leven en werk van Etty Hillesum! Alles klopte, de zang, de beweging, de gesproken tekst en de gezongen tekst. De emotie was voelbaar. En dan het lied aan het einde….

Annelieke Bothof

Zo’n voorstelling als ETTY die jullie vol passie brengen heb ik zelden meegemaakt. Alles klopte ook; de regie, de zuivere zang, het spel tot en met het sobere decor, dat daardoor bijdroeg aan de focus op dat waar het om te doen is. Als musicals altijd met zo’n eenvoud werden gebracht, dan zou ik het vaker willen bezoeken. Mooi dat jullie dit samen met zoveel enthousiasme laten zien. Het geheel heeft mij vooral zeer diep geraakt, omdat het nog zo actueel is. Ik dank jullie allemaal heel hartelijk voor dit mooie cadeau, dat ik dit mocht meebeleven.

Hans Beumer

1 mei 2023

Afgelopen zaterdag bezochten wij in Nieuw-Amsterdam jullie voorstelling ‘Etty Hillesum’. Het verhaal van haar leven werd prachtig en krachtig op de planken gezet. De piano en de stemmen vormden een ontroerend mooi geheel.
Jullie ‘Chagall’ staat nu dus hoog op ons verlanglijstje.

Corien en Henriette van Buuren

Henriette van Buuren

Wij hebben ontzettend genoten van jullie optreden in de NJK op 28 Januari. Het koor was heel mooi, en ook Abke die de rol van Etty speelde was ongelooflijk goed.
Wij hebben echt een hele mooie avond gehad, ga zo door. Dank jullie wel!
Hartelijke groeten,
Nelleke Dijkhuizen en Harmke de Lange

Nelleke Dijkhuizen en Harmke de Lange

In Dedemsvaart de voorstelling van Etty bijgewoond, wat een indrukwekkend verhaal en bijzonder mooi vertaald door het samenspel van zang en toneel, klasse!

Erik en Marjolein

Wat een mooie avond gisteren (23 april) in de Gashouder Dedemsvaart! Genoten van het indrukwekkende verhaal, zo prachtig verbeeld en gezongen.
Abke en Choral wisten het publiek echt te raken. Het was muisstil.
Namens de Gashouder heel hartelijk bedankt voor jullie geweldige performance!

Joke van Davenhorst

Veel dank voor de mooie voorstelling ‘Etty’ gisteravond in Woerden. Een indrukwekkend geheel van wijsheden, vragen en emoties, van prachtige en indringende muziek, zang en taal, van bewegingen en mimiek die een groots decor overbodig maakten. Je blijft geen toeschouwer, je wordt meegenomen en aan het denken gezet.

Susanne Versloot

Gisterenavond de voorstelling van Etty bijgewoond in het Baken in Woerden.
Het was een heel indrukwekkend optreden van een geweldige groep.
Tot in de perfectie uitgevoerd. We hoorde zelfs een merel fluiten.
Ga zo door want dit verhaal mag nooit vergeten worden.
Hartelijk dank voor deze bijzondere avond.

Marieke Pronk

Gisteravond heb ik de voorstelling Etty gezien. Van te voren keek ik er al naar uit omdat haar boeken en levenslessen veel te zeggen hebben. Ik was zeer geraakt door de voorstelling. De pianomuziek, de woorden, de uitstekende vertolking van Etty en de spatzuivere zang en uitstraling van Choral. Alles klopte en op meerdere momenten kwam de boodschap diep binnen. Mijn complimenten en grote dank voor een onvergetelijke avond.

Yvonne

Indrukwekkende voorstelling over Etty, prachtige inhoud. Muzikaal zeer hoog niveau. We hebben genoten van deze avond. De indringende en positieve boodschap werd op een aansprekende en speelse manier gebracht. Dank hiervoor!

Liset van Munster

Ik heb genoten van de voorstelling vanavond (in Woerden).
Een inspirerende boodschap, gebracht met kwaliteit in muziek en toneelspel.
Dank!

Jan van Munster

Gisteren de muzikale raamvertelling over Chagall bijgewoond in de Reestkerk. Dit was voor mij niet de 1e keer en weer heb ik ervan genoten. De lieflijkheid van de muziek en de stemmen ontroerden mij. Het koor is prachtig. Hun stemmen harmoniëren en ze zien er ook nog eens leuk en fris uit. Uiteraard is de muzikale begeleiding van Henk Ruiter geweldig en weer vol passie. Kortom, een aanrader. Helaas kan ik Etty in Dedemsvaart op 23 april niet bijwonen. Maar Choral komt vast wel weer eens in de buurt optreden.
Hartelijke groet, Ariane Kamerman, Hardenberg

Ariane Kamerman

Wij hebben gisteren genoten van “Chagall, de schilder en de liefde” uitgevoerd door Vocalgroep Choral. Prachtig zoveel inzet, passie en liefde voor de muziek en zang en de prachtig uitgesproken teksten. We zijn blij dat we er bij konden zijn, bedankt allemaal!

Marry en Jan Oostijen

Dank voor jullie optreden gisteren in Wezep. Het was de tweede keer dat we de musical Etty live mochten beluisteren.
Deze keer kwam de boodschap nog meer binnen. De woorden, de zang, het pianospel vertolken ‘eb en vloed’ van Etty (en de mens) op een indrukwekkende manier!!
Hopelijk wordt de uitvoering – net zoals Soldaat van Oranje – tot in lengte van jaren verlengd.

Klaas Boeijinga

Vandaag 9 februari werd er een indrukwekkende “Etty” neergezet in de Kruiskerk in Wezep!
Abke Bruins als Etty kwam bij mij binnen en Choral en Henk Ruiter klonken als een klok…
Het was een bijzonder optreden over een vrouw die niet vergeten mag worden….

Han Wilmink
Dank voor het zenden van de cd. Hij is in goede orde ontvangen.
En ik geniet!
Wat mij het meest raakt zijn de stemmen van de zangers en zangeressen die zo mooi bij elkaar passen. De stemmen verhalen het verhaal.
Wat een goed gezelschap met gezegende stemmen. Schitterende compositie. Compliment aan de tekstschrijver, componist, musici, zangers/zangeressen enz.
Een hoog niveau bij elkaar.
Dank ook voor u, het management, die ook een belangrijke taak heeft!
Ik weet niet of er zangers/zangeressen zijn die nu Chagall zingen en die ook Labyrint hebben gezongen, maar het is nog steeds zeer sterk.
Mijn hartelijke dank.
Een hartelijke groet van Willie
Willie

Gisterenavond in Elburg “Chagall, de schilder en de liefde” meegemaakt.
Ondergaan is beter.
Een uitermate warme en uiterst verzorgde belevenis.

De teksten zijn noch plat, noch hoogdravend, maar recht uit het hart.
Ze worden zeer goed verstaanbaar vertolkt door ensemble en solisten.

De damessoliste is zeer sterk evenals het ensemblewerk.
Het geheel getuigt van groot enthousiasme en hoge betrokkenheid.
De voorstelling trekt je het werk van Chagall in en doet je zijn oerverwondering over “DE LIEFDE”, in de diepste zin, zeer nabij ervaren.
Frans Ort leidt me heel naturel langs het schilderij (Hooglied V) en het levensverhaal, alsof we elkaar al jaren kennen.
Tot slot wil ik de nagenoeg perfecte regie noemen.
Dat de “club” op elkaar is ingespeeld is helemaal geen vraag.
Kortom: een AANRADER!

Rien Oostveen

Wij hebben vanavond in de Ichthuskerk heel erg genoten.
Wij zijn op leeftijd en onze partners zijn 7 / 6 jaar overleden. De kleur en glans was verdwenen. Tijdens de uitvaartdienst van de partner van mijn huidige vrouw zei de predikant tegen haar kleinkinderen: Als ze vragen waar is je opa, zeg dan maar dat hij een paradijsvogel is geworden.
Toen wij samen door het leven wilden en de liefde belangrijk werd, kwam het licht weer in ons leven. Het thema van onze viering van liefde en trouw was licht in ons leven. De duisternis kon het niet winnen van het licht.
Dank jullie voor de mooie muziek en prachtige teksten.
Groet van Ineke Zwijnenburg en Joop Koetsier.

Joop Koetsier

We gingen met vrienden naar de uitvoering van Etty in de Clemenskerk in Havelte en kwamen erg onder de indruk thuis. Om het verhaal, de prachtige stemmen en de mooie choreografie. Hartelijk dank!

Wim van Velzel

Wat een indrukwekkende avond (10 maart 2019) in Havelte. Muziek, zang en teksten van de musical over Etty Hillesum kwamen binnen en raakten ons in het hart. Prachtig. Dank daarvoor!

Marcella Kleine

Vanavond (10-03-’19)in Havelte de voorstelling bijgewoond. We hebben genoten van het indrukwekkende spel en de prachtige samenzang. Het indringende verhaal over het leven van Etty zo prachtig gebracht.

Angela Lauwers

Vanmiddag ( 24-02-2019) naar de voorstelling geweest in de kerk in Scheemda; een prachtige, zeer indrukwekkende voorstelling, mooi gespeeld en prachtig gezongen, drama afgewisseld met Hoop en Liefde. Hoog niveau.

Gerda Wierenga

Terugblik Etty Hillesum, 3-2-2019 Ik ben diep ontroerd, geraakt door de setting: de 2de wereldoorlog met die vreselijke haat tegen de joden, maar ook de liefde van Etty, het spel: Abke Bruins met haar mooie ontroerende vertolking van Etty Hillesum, de zang: fantastisch met wat voor een intensiteit Choral het verhaal zingend en beeldend ondersteunde, de muziek: wat een fenomeen is die Henk Ruiter toch! Georganiseerd door Zin in Baarn én goed bezocht!

Jacques Roeleveld

Hallo lieve zangvogels,

Wat hebben jullie mij/ons geraakt gisteren met de musical over het leven van Etty.
Mijn vriendin en ik konden het niet ‘droog’ houden. Zo betrokken en bezield met elkaar en een hoge kwaliteit aan zang en gebruik van klein theater.
Jullie verdienen echt een theater podium! In de kerk in Baarn was de akoestiek niet helemaal fijn zodat we niet alles konden verstaan. Ga zo door dus!

Hartelijke klank-groet, Marja

Marja

Lieve mensen,
De boeken van Etty gelezen hebbend, ging ik gisteren in Baarn naar de voorstelling Etty. Ik was verrast en het was indrukwekkend.
Een mooi evenwicht tussen tekst en muziek. Een goede balans in de voorstelling door niet de meest “”zware uitspraken”” van Etty in de voorstelling op te nemen, maar zeker wel uitspraken die er toe doen.
Er werd prachtig door een ieder gezongen en de mimiek was ook heel goed. Extra compliment voor Abke als Etty.
Henk Ruiter die het geheel samenstelde en die geweldig op de piano speelde, mag zeker niet onvermeld blijven.
Ik wens jullie veel succes met dit en andere projecten

Ingrid de Jong

Vanmiddag heb ik met mijn vrouw en twee vrienden jullie voorstelling ‘Etty’ gezien in het kader van Zin in Baarn. Het was prachtig en indringend. Soliste Abke Bruins spatte als Etty Hillesum de kerk in en de groep zong even gemakkelijk als zuiver. De wisselwerking tussen soliste en groep gaf diepgang aan het verhaal. Een bijzondere ervaring!

Jeroen Bosman

Het ontbreekt me aan superlatieven om te beschrijven hoeveel indruk de voorstelling over Etty Hillesum op mij heeft gemaakt. Wat een knap staaltje monoloog van Abke. Hoe zuiver en ingetogen het koor! Fantastische lichaamstaal/acteerwerk, respectvol, subliem!

Jannie

Vanmiddag naar de voorstelling van Etty Hillesum in Baarn geweest. Ik ben zeer onder de indruk, wat een hoog niveau zang- en acteertalent bij elkaar. Prachtig ook hoe ‘klein’ het allemaal werd gespeeld en hoe indringend in een uur tijd het leven van Etty bij je binnen komt. Het is echt onder mijn huid gaan zitten.

Nicole Beets

Ook wij willen ons graag aansluiten bij de lange rij enthousiaste mensen, die de voorstelling Etty hebben gezien. Prachtig samenspel van koor, solisten, pianist en hoofdrolspeelster.
Met weinig middelen zó’n indrukwekkende en ontroerende voorstelling te kunnen maken getuigt van vakmanschap; van doorlééfd kunnen spelen én zingen, waarbij Abke Bruins haar talenten ten vólle wist te ontplooien!
De script en compositie verdient ook een grande Chapeau – wát een levendigheid in mimiek, gebaar en klank en wát een aangrijpende muzikale vondsten zaten erin! Diep ontroerend!
We zijn dan ook vól lof over deze voorstelling, die Etty neerzet en laat beleven in haar mens-zijn en bovenal haar kracht en grootsheid van hart!
DANK jullie wel, mooie mensen! En DANK aan Abke die door haar intense manier van spelen een diepe emotie bij ons bracht! We willen jullie graag nóg een keer zien, kunnen we op de lijst van fans?

Ellen en Ben

Vandaag de voorstelling over Etty gezien in Eibergen.
Wat een geweldig, indrukwekkende voorstelling.
Dank, dank, dank hiervoor.
Alles was perfect en nog lang zal hierover gesproken en nagedacht worden.
Anke Bruins was Etty.
Ik hoop, dat nog velen deze voorstelling gaan zien, jullie verdienen het !

Jan Pietersen

Fantastische kerstavond beleefd met dit koor, prachtig!

Noordzij

Zaterdagavond (24 nov) hebben we jullie voorstelling “Chagall, de schilder en de liefde” meegemaakt. Er was veel om van te genieten: de muziek, de prachtige teksten en jullie spel. Hartelijk dank en ga vooral zo door.

Jos Maris

Zaterdag 23 februari jl. heb ik ongelooflijk genoten van de muzikale raamvertelling: de schilder en de liefde die werd aangeboden tgv het 45-jarig jubileum van de Raad van Kerken in Woerden.
Ik was bijzonder onder de indruk van Choral: de mooie stemmen, de expressie, de choreografie.
De mooie manier waarop de verteller de verhaallijn neerzette en de prachtige teksten van de liederen maakt dat ik – zoals vrijwel iedereen in de Woerdense Kruiskerk van de eerste tot de laatste minuut ademloos heeft zitten luisteren.
Heel leuk om na afloop nog even met verschillende Choral-leden na te praten.

Een Choral optreden is een aanrader voor iedere organisatie die haar publiek iets bijzonders wil aanbieden.
Dank jullie wel.

Gemma van Dongen

Gisteren met mijn echtgenote intens genoten van uw uitvoering over Etty in Ruurlo. Het was indrukwekkend, ontroerend en hoopgevend!

P. Balen

Zondagmiddag 23 september was ik samen met mijn man naar de uitvoering ‘Etty’ gekomen tijdens de openingsweken van de Dorpskerk Ruurlo. We waren er zeer van onder de indruk!  Ik werd geroerd door de actrice Abke Bruins. Door haar grote inlevingsvermogen en uitstraling was Etty echt aanwezig in haar studentenkamertje in Amsterdam, bij haar therapeut, op kantoor van de Joodse Raad en tenslotte in het verschrikkelijke kamp Westerbork.
Het zuiver klinkende koor, solisten en hun goede pianist stonden niet náást maar ín het gebeuren. Veel lof voor hoe dit alles is geregisseerd.
Tenslotte nog een opmerking over de muziekkeuze: divers en zeer passend!
Bedankt allemaal, ook de organisatoren van de openingsweken, voor deze bijzondere middag in prachtig verbouwde Dorpskerk Ruurlo.

Renée Wermers

Ik heb op deze regenachtige zondagmiddag een uitvoering gezien van ETTY HILLESUM IN Ruurlo in de net intern verbouwde dorpskerk. Het was in een woord een prachtige voorstelling. Het dagboek van Etty werd op een professionele manier neergezet door vocalgroep Choral olv Henk Ruiter, maar in de actrice Abke Bruins hadden ze een bijzonder overtuigende Etty HIllesum. Wat straalde die actrice een goede energie uit! En ik moet zeggen, dat het koor hier ook in meeging. Het was een mooi samenspel! Bedankt voor deze middag.

Heleen Romonesco

Zaterdag 7 juli waren jullie te gast in de kerk te Scherpenzeel (fr)met de muzikale raamvertelling over Chagall. Het heeft me echt geraakt. Het klopte allemaal, de prachtige stemmen, de verteller, de teksten en de melodie. Geweldig! Iedereen die niet is geweest heeft iets moois gemist.

Anneke Schäfer

Anneke Schäfer

Zaterdagavond naar “Chagall” geweest in Scherpenzeel:
Indrukwekkende voorstelling, boeiende, meeslepende verteller,
prachtige stemmen, vooral jullie uitstraling is bijzonder, passend bij ieder lied.
Zeker de moeite waard om eens heen te gaan.

Mans Schaaphok en Hanneke Zonderland

Zaterdag 7 juli kerkje Scherpenzeel.
Toen ik op het Voetpad achter de kerk om 6 uur de hond uit liet sprak een aardige meneet mij aan en vroeg of ik die avond naar het optreden ging van de Vocalgroup Choral ivm Chagall. Ik had er al over gelezen in het dorpskrantje , maar het enthousiadme van hem deed me besluiten te gaan. En wat een prachtige voorstelling!!
Vrolijk..ontroerend…zuiver en gewoon prachtig!! Geboeid zitten genieten!!
Dankjulliewel.

Heleen Verlind

Gisteren genoten van jullie optreden in het kerkje van Scherpenzeel.
Zowel jullie fysieke als muzikale expressie is fantastisch.
Ik weer niet of ik het voelde ruisen, maar je voelt de muziek.

Jos Schreur

Geweeeldig. Wat heb ik genoten. Een prachtig verhaal van een geweldige verteller. En dan die mooie rode en zwarte mensen met hun bjusterbaerlike melodieën en hun theatrale uitstraling. Een genot om naar te kijken en te luisteren. Ik werd er helemaal emotioneel van. Een zeer professioneel gezelschap die het publiek helemaal meeneemt. Hulde voor Henk Ruiter die deze samenzang als een engeltje in je oor laat piesen  Beste mensen, dankjewel
Chagall 7 juli

Aukje jellesma

Wij hebben erg genoten van jullie “Chagall-optreden” gisteravond in de Grote Kerk van Dalfsen.
Het was de eerste keer dat we jullie zagen/hoorden, maar wat een mooi gezelschap zijn jullie. Prachtige stemmen die ons bij tijd en wijle zelfs ontroerden.En wat een afwisseling in muziek en zang. Klasse!

Simon en Thijsje Brandsma

Net thuis… totaal onder de indruk!
God kwam voorbij!

Siebrig

Vanavond hebben we de vocal groep CHORAL zien optreden in Dalfsen met het lliefdes verhaal van Chagall.
Dat kwam ‘binnen’…
Onder de indruk en ontroerd door de fraaie teksten en de kristalheldere stemmen kijken we terug op een bijzondere avond.
Dank aan allen!

Pauline Brok

Op zondag 11 maart maakte ik opnieuw kennis met Vocalgroep Choral.Na eerder al te hebben genoten van “Chagall” zag ik nu “Etty Hillesum”.
Wat een prachtige, ontroerende voorstelling was dit weer ! Mijn complimenten, dit is van echte professionele kwaliteit !!

Hanny Overdiep

Diep onder de indruk van de voorstelling “Etty” vanzondag 11 maart 2018 in Maassluis. Om nooit te vergeten. Prachtig.

Nico en Joke Horlings

Gisteren naar de voorstelling van Etty Hillesum geweest. Buiten de muzikaliteit, kwaliteit van de pianist en Etty ging het mij met name om de boodschap van Etty die ik vooral in het laatste lied hoorde. Prachtig! Om mij heen hoorde ik naderhand veel mensen over de droevige voorstelling terwijl Etty juist staat voor zingeving, de kracht van het nu en de schoonheid van het leven. Zij wilde niet leven in droefenis, maar zocht in alle ellende met de vernietiging voor de deur juist de zin en de schoonheid van het bestaan. Ik citeer: “En leven wij niet iedere dag een heel leven en doet het er veel toe of we enige dagen korter of langer leven” of “Ik vraag mij af of het zo’n verschil is, hier door duizend angsten opgevreten te worden of in Polen door duizend luizen en de honger?”.
Naar mijn idee was dit en zo veelvuldig in het dagboek, Het verstoorde leven van Etty Hillesum, haar boodschap aan ons.
Ik realiseer mij dat het heel moeilijk is om in 1,5 uur zo een prachtig dagboek tot uiting te brengen. Juliie komen in de buurt.

Het stuk tijdens de reis van Etty naar Westenbork was schitterend. Complimenten voor de vrouw achter de microfoon!

Margreet

Vanavond (27 jan. 2018) in Zuidwolde de voorstelling “Etty” bijgewoond. Zeer onder de indruk van tekst, spel en spelers. Etty was zoals ik me haar had voorgesteld uit haar dagboek en zij ontroerde door haar spel van wisselende stemmingen en haar “contact” met God. Het koor ondersteunde dit door zang en mimiek. Dit alles met een eenvoudig decor, maar met prachtig gezongen tekst en lied tot en met de afreis uit Westerbork. Een extra accent was de datum: holocaust memorial day.

Onno Hofstra

Deventer, 19 januari 2018
Wat een prachtige voorstelling was het over Etty Hillesum. Het was aangrijpend. Mooi spel, prachtig gezongen. En ook een bijzondere omgeving. Gespeeld in de Synagoge van Deventer, de stad die zo belangrijk is geweest voor Etty. Complimenten. Ik hoop dat heel veel mensen jullie voorstelling gaan zien.
Een voorstelling over hoop en liefde. Ondanks alles blijven geloven in de mens. Zeker ook in deze tijd een belangrijke boodschap.
Bedankt

Betty de Leeuw

Wij hebben zondag 14 januari 2018 de voorstelling over het leven van Etty Hillesum in de sjoel van Deventer gezien.
Wat een prachtig geheel van pianobegeleiding, zang en acteertalent:
Ontroerend, liefdevol, krachtig, teder, dramatisch, verwachtingsvol en hoop voor de toekomst!
Ode aan alle mensen die zo inlevend haar leven hebben weergegeven.

Marjon Achterberg en Channah Zwaaf

Hallo allemaal

Vandaag naar de synagoge in Deventer geweest en gekeken en geluisterd naar de prachtige voorstelling “Etty”. Wat een geweldig mooie voorstelling, boeiend en ontroerend. De zang was heel zuiver. Het was muisstil in de sjoel….en krijg dat maar eens voor elkaar in een sjoel. Bedankt

Catja Stapper

16 september heb ik het optreden in de Gorechtkerk te Haren bijgewoond.
Ik heb genoten, wat een mooie voorstelling. Vooral de emotie uitgebeeld door de zangers verbaal en non-verbaal was indrukwekkend. Mijn complimenten.

Roelie Kraima

Wauw, wat een fantastisch optreden afgelopen zondagmiddag in de Oase in Leeuwarden. Ontroerend, loepzuiver en superprofessioneel. We hebben genoten! De staande ovatie na afloop van het optreden was absoluut terecht!

Herma Groenewoud

Gistermiddag 14 mei 2017 in de Oase in Leeuwarden hebben wij kunnen genieten van een prachtig, ontroerend optreden van uw groep. De muziek en ook het vertellen raakt je in je hart, je ziet het leven van de schilder Chagall aan je ogen voorbij trekken. Een mooi cadeau op moederdag.

Kees en Janny de Dreu

Janny de Dreu

Heb genoten van het concert in Hollum.
Mijn ouders waren oorlogsslachtoffers. Ikzelf zat op de schouders van mijn ouders.
de sfeer tussen angst aanvaarding, angs, berusten en positief denken kwam binnen.
Bracht me in de werkelijkheid van mijn verleden.

Dank jullie wel !

Herman Schimmel

Beste mensen , net thuis van het concert over het leven van Etty Hillesum.
Echt heel indrukwekkend, heel bijzonder en prachtig gezongen.
Dank.
Vriendelijke groet,
Hieke v.d. Laag
Hollum-Ameland.

Hieke v.d. Laag

Gisteravond in het Kulturhus in Laren (Gld.) de indrukwekkende voorstelling over het leven en van Etty Hillesum gezien. Wie de dagboeken van Etty kent, weet dat zij worstelde met zichzelf, de liefde, maar dat ze – ondanks de onzekere tijd waarin ze leefde – positief bleef. Dit aspect kwam heel goed naar voren in de prachtig gezongen liederen en het overtuigende toneelspel van “Etty”. Ik was zeer geraakt door de voorstelling en ben nog steeds (een dag later dus) onder de indruk. Bedankt Choral!

Jenet van de Mortel

Afgelopen zondag, 19 maart, ben ik in Lieren naar jullie optreden geweest. Ik heb genoten van de muziek en het verhaal wat zo origineel is vertolkt. Wat een prachtige en zuivere stemmen hoorde ik en wat een enthousiasme. Een prachtige luister- én kijkmiddag. Dank jullie wel allemaal.
Jan Adema.
Apeldoorn

Jan Adema

Zondag 19 maart 2017 optreden van vocalgroep Choral in PKN kerk in Lieren de voorstelling Chagall, de schilder en de liefde, geweldig wat een indrukwekkend verhaal, boeiend verteld door Frans Ort en indrukwekkend gezongen door koor met mooi pianospel van Henk Ruiter. Wat een zuivere stemmen, goed verstaanbare teksten, fantastische mimiek. Een 9 !!!!

Gerda de Groot

Wat was het prachtig, wat ontzettend ontroerend en zo mooi gezongen! Wij zijn blij dat we jullie mochten zien in het stuk over het leven van Etty Hillesum, in onze Doopsgezinde Vermaning van Damwoude!

Ietsje

In Damwoude jullie voorstelling gezien van Etty Hillesum.
Helemaal onder de indruk.
Wat een prachtige teksten, goed gespeeld en mooie liederen.
Van begin tot eind geboeid gekeken en geluisterd.

Zo de moeite waard.
Een echte aanrader.

Bedankt en succes,
Baukje

Baukje

Beste Stralende Mensen.
Wat een prachtige gift van het Leven om jullie te mogen horen, zien en voelen vanavond.
Geraakt mogen worden op een diep niveau door zoveel talent.
Nogmaals: hartelijk dank.
Betty Talsma

Betty Talsma

Na jullie voorstelling van het leven van Etty Hillesum in Deventer op 7 januari beloofde ik ook te gaan kijken naar jullie Chagall voorstelling. Gisteravond was het zover In het CIB in Lochem. En wat heb ik weer genoten van jullie geweldige optreden. Dank voor een prachtige avond. En nu maar wachten op een nieuwe….

Evert van den Broek

Voor de derde keer was ik geraakt en ontroert door de voorstelling Chagall. De CD heb ik zo vaak geluisterd dat ik de woorden kan meefluisteren. Inspirerend. En wat een energie komt er van het koor naar de zaal. Chapeau.

Ineke

Op 7 januari 2017 jullie optreden bewonderd over Etty Hillesum: ontroerend, prachtig gespeeld door Abke Bruins en de koorleden. Wat een inlevingsvermogen. Schitterend gezongen, prachtige stemmen! Het publiek was doodstil! het geheel heeft diepe indruk op mij gemaakt! Ik ga jullie volgen! En geef het door aan anderen!
Groeten, Mineke

Mineke Kremer-Luiks

Zo heb ik jullie weer gevonden! 3 jaar geleden verhuisd van Dieren naar Koog aan de Zaan.
Het was een mooie tijd met jullie koor, gepromoot door en met medewerking van de illustere
zielenherder Frans Ort. Wij hebben inspirerende en fijne herinneringen aan die optredens!
Met vriendelijke groet,

Hennie Ietswaard en Adri Prins

Adri Prins

Vanmiddag was ik in Deventer bij de manifestatie van 500 jaar Protestant. En de workshop (nou ja, workshop; zoveel viel er niet te werken, of toch wel …) die ik koos was jullie voorstelling over Etty Hillesum. (Al eerder had ik jullie voorstelling over Chagall gezien, dus jullie kwaliteit was mij bekend!!!!)

Mijn eerste reactie: ‘wow’ en dit betreft de uitvoering; jullie hebben aan zoveel kleine details gedacht. Bijzonder spel, zowel de vertolking van Etty, de zang en de muziek; geweldig. En de inhoud: daar kan ik nog wel even mee vooruit.

In één woord: het was indrukwekkend.
‘k Wens jullie in 2017 nog heel veel mooie voorstellingen toe.

Willemien te Bokkel, Deventer

Vanmiddag in Deventer de voorstelling Etty van Choral gezien…of eigenlijk beleefd. Wat eenprachtig gezongen, wat een indrukwekkende teksten! Bedankt voor een mooie middag!

Erna Middeldorp

Vanmiddag (7 jan 2017)jullie voorstelling over het leven van Etty Hillesum gezien.

Na afloop duurde het een tijdje voor ik kon gaan klappen: het was een geweldige voorstelling die echt helemaal ‘binnenkwam’ en het klappen was het verbreken van de sfeer die jullie hadden opgeroepen. Indrukwekkend, geweldig gezongen en gespeeld. Ik heb al gekeken waar jullie Chagall gaan spelen. Dan ben ik er.

Evert van den Broek

Gisteren (27-11-’16) een mooie, indrukwekkende, voorstelling van “Etty” in de Schakel in Wijchen gezien. Prachtig gezongen en ingetogen maar fraai gestileerd gespeeld. Goeie dictie; prettig verstaanbare tekst. Behoorlijk geluid, misschien met enige onbalans tussen piano en soliste. Blijft een prestatie, zo’n leven in een uur neer te zetten. Complimenten!

Cees Jonkheer

Afgelopen zondagmiddag 8 oktober was ik aanwezig in de Hoofdstraat kerk in Hoogeveen.
Hier werd door juliie vocalgroep de voorstelling “Etty”opgevoerd.
Ademloos heb ik geluisterd en gekeken naar jullie optreden. Vond het zeer indrukwekkend.

Graag wil ik jullie bedanken en succes wensen met de uitvoeringen die jullie nog voor de boeg hebben.
Bedankt, Pia Bekendam

Pia Bekendam

Beste mensen,

Gistermiddag in Hoogeveen naar de voorstelling “Etty Hillesum” geweest wat mooi en indrukwekkend qua zang, spel en muziek.
Zo schitterend vertolkt. Ga zo door!

Hartelijk dank Henriette van Haeringen.

Henriette van Haeringen

Terugblik op de startmiddag

Op zondag 9 oktober beleefden we de start van het Leeftocht-seizoen met de voorstelling over het leven van Etty Hillesum.

In een volle Hoofstraatkerk bracht Vocalgroep Choral het leven van Etty in beeld. Ademloos en ontroerd luisterden we naar de gesproken en gezongen vertolking van haar leven, de worsteling met haar gevoelens en haar vrijwillige gang naar Westerbork.
Actrice Abke Bruins vertolkte de rol van Etty indrukwekkend; het koor, dat geheel uit amateurs bestaat, zong prachtig, Henk Ruiter omlijstte het geheel muzikaal op een bijzondere wijze.

De voorstelling werd gezongen afgesloten met de volgende woorden:
Leef je leven vol van liefde
Als het hart van je bestaan
Zoek die bron daar diep van binnen
Laat het stromen, laat het gaan!

Een voorstelling van een LEEFTOCHT die diepe indruk maakte!

Leeftocht Toerusting PKN Hoogeveen

Wat een geweldige voorstelling vanmiddag in Hoogeveen.
‘Etty’ zo tot ‘leven’ brengen in spel en zang bezorgde mij een brok in de keel.
Het slot bezorgde mij zelfs tranen, net of Etty vanuit het hiernamaals tot ons sprak.
Binnenkort ga ik op bezinningsreis naar Auschwitz, bijzondere voorbereiding met jullie.
‘n Aanrader om deze voorstelling te bezoeken als de gelegenheid zich voordoet.
Dankbaar dat wij dit in vrijheid konden aanhoren.
Veel succes voor jullie om dit geweldige stuk te blijven vertolken, dank voor hetgeen jullie brachten!

Gerda

Vanmiddag de voorstelling “Etty” gezien in Hoogeveen.
Het was indrukwekkend en ontroerend.
Heel mooi gedaan, zowel Abke Bruins als de groep Choral!

Tiny Strijker

Vanmiddag de voorstelling ‘Chagall de schilder en de liefde’ gezien en gehoord in Leiderdorp. Wat een prachtig verhaal en wat gevoelig gezongen. En zo zuiver. Wat heeft Choral een prachtige uitstraling, zowel in de mimiek als de lichaamstaal. De choreografie zat in kleine bewegingen die net dat ene accent legde op een emotie. En ‘de verteller’ heeft een prachtige stem en mooie articulatie. Heel bijzonder.

Cindy Keijzer

Vanavond in Dedemsvaart de voorstelling van Etty mogen zien!
Wij mijn vriendinnen en ik waren erg onder de indruk hoe het verhaal zich afspeelde…
Prachtige muziek en mooi gezongen. Moeilijk in woorden te omschrijven, dit moet je gewoon gezien hebben!

Anja Kriekjes

Knap neergezet, was heel verrast door de intensiviteit en professie waarop het is neer gezet en hoe jullie de sfeer hebben weten te treffen.
Heel ontroerend.

Elly Bezemer

Beste mensen van Choral,
Wat een intens mooie voorstelling vanavond in de kerk in Beesd. Diep geroerd door de teksten maar ook geraakt door de vrolijkheid van jullie spel en zang.
Ik hoop jullie nog eens te mogen ontmoeten in de Betuwe. Aanrader voor de vele locatie die de Betuwe rijk is en waar cultuur wordt geprogrammeerd.

Pieter van der Keur

Prachtige voorstelling ‘Chagall de schilder en de liefde’, 17 april, in de Lindtse kerk in Zwijndrecht!!!
Zo mooi gezongen: kippenvel.

Hennie

Niets vermoedend zijn wij naar jullie voorstelling van “Etty Hillesum” gegaan op 20 maart in Lochem.
Wij hadden geen idee wat het zou worden.
Jullie hebben ons overdonderd! Mooi, integer, harmonieus, zuiver.
Met name het samenspel tussen Etty en het koor heeft ons getroffen.
Schitterend. Bedankt

Hans en Ingrid de Boer

Gisterenavond een hele mooie voorstelling gezien van Etty!
Mooie muziek en zang dat met passie gezongen en gespeeld werd.
De geweldige uitspraken van Etty op muziek, heel mooi!
Ook door het toneelspel eromheen, heeft het ons extra geraakt.

Irma Sissing

Hartelijk dank voor de uitvoering van Etty Hillesum in Assen en Lochem.
Aangezien mijn vrouw in Assen op dat tijdstip moest werken zijn we naar Lochem gereden
om alsnog samen de voorstelling bij te wonen.
Ook voor mij de 2e keer was het opnieuw een ontroerende en mooie ervaring.

Dank!

Kees Richters

Assen, 14 maart 2016
Op zondag 13 maart jl. was ik in de Adventskerk in Assen aanwezig bij jullie uitvoering van ‘Etty Hillesum.’ Ik keek er naar uit, want ik was heel belangstellend hoe jullie aan haar nagelaten geschriften gestalte zouden gaan geven op het toneel. Het overtrof mijn verwachtingen. Het was compact, maar de essenties van Etty’s gedachtengoed, haar altruïsme en rotsvast vertrouwen in God kwamen prachtig tot hun recht. Ik heb met bewondering geluisterd en stil genoten. Geweldig!!

met vriendelijke groet,
Alexandra in ‘t Hout

Alexandra in ‘t Hout

Beste kunstenaars van Choral. Wij hebben op kerstavond genoten van het optreden van Choral in onze woonplaats Dalfsen. Het was inspirerend voor de kerstbeleving, het was afwisselend, sprankelend en het raakte ons. Het was niet alleen muzikaal prachtig, maar de presentatie en de uitstraling was ook prima. Niet alleen wij hebben genoten, maar ook anderen die wij spraken. Een vriendin van ons was ingeroosterd om in de dienst te collecteren, en we hadden haar van tevoren gezegd dat dit een mooie uitvoering zou worden. Na afloop zei ze: “Frieda, je hebt niets teveel gezegd over Choral”. Dank voor de uitvoering en we komen graag voor een nieuwe happening.
Groet, Frieda en Johan Feenstra, Dalfsen

Frieda en Johan Feenstra

We hebben genoten van jullie optreden in Den Ham. Een indrukwekkend verhaal wat nog steeds actueel is.
Prachtig gezongen en verteld. We zien jullie graag nog eens terug.

Bram en Miranda

Prachtige voorstelling gezien in Castricum.
Genoten van het spel en van de muziek. Serieus en swingend.
Subtiel gezongen, echt een aanrader.

Heerlijk om naar te kijken, emotioneel, en heel bijzonder.
Fijn om te ervaren dat haar dagboek tot deze voorstelling is uitgegroeid.
Waarvoor hartelijk dank.

Nicolette van Amerongen

Gisteren beleefde ik de voorstelling in de Maranatha kerk in Castricum.
Het was zo indrukwekkend, zo perfect gespeeld, zo prachtig gemusiceerd dat ik nu, een dag later, nog steeds aan het verwerken ben.

Ik had willen huilen maar durfde niet.
Ik had de spelers en vooral de hoofdrolspeelster willen omarmen om te bedanken maar durfde niet.

Het lot van mijn lieve Joodse vriendin kwam zo pijnlijk dichtbij.
Zij overleefde als enige van het gezin terwijl zij ondergedoken zat, naar later bleek, bij verraders.
Zij is niet meer onder ons maar zij zal altijd mijn ‘Sterre vriendin’ blijven die zo’n moeilijk pad ging ondanks haar bevrijding. Dank alle spelers!

Nogmaals dank!
Coby (79 jaar)

Coby Lips-Swagerman

Vanmiddag in Castricum de ontroerend mooie voorstelling “Etty” gezien en gehoord.
Om stil van te worden, zo bijzonder!

Klazien

Vanmiddag heb ik met kippenvel geluisterd naar de muziek en tekst van Etty Hillesum!
Echter mijn vrienden hebben weinig verstaan van het geheel, erg jammer…..
met name de tekst van Etty was slecht te horen, misschien een aandachtspunt!
De uitvoering van Chagall in Oud-Beijerland heeft mij indertijd zeer geraakt.
Succes met uw bijzondere optredens!

Marian

Afgelopen zondag heb ik zéér genoten van jullie fantastische voorstelling. Een volmaakt geloofwaardige Etty Hillesum, haar inspirerende ontwikkelingsweg, de prachtige zang van Abke en het koor, de verheffende, ontroerende en aangrijpende scenes hebben mij van begin tot eind geboeid.

Dit is Kunst over Levenskunst!

Coby van Soeren

Wat een mooie voorstelling afgelopen zondag in de Grote Kerk in Almelo, Chagall de schilder en de liefde! Kleurrijke stemmen en muziek, met prachtige teksten! Bedankt en succes gewenst met jullie komende uitvoeringen!

Adriande Uspessij

Diep onder de indruk over de voorstelling van zondagmiddag 15 maart in Heemse.
Hoe Etty zo heeft kunnen leven en zo mooi vertolkt. Iedereen zou dit mogen kunnen meemaken. Het is een opdracht voor ons allemaal om te proberen zo te denken en met liefde antwoorden op haat??!!!
Dan de zang!!! Super, zo gevoelig, zo zuiver… Bedankt dat jullie zo mensen blij en misschien dankbaar kunnen maken voor wat we hier en nu nog mogen beleven. Hartelijk bedankt!!!

Willy Valk

Deze middag,in de Hessenweg kerk de voorstelling geluisterd.
Prachtig, maar ondanks dat we vooraan zaten was het slecht te verstaan.
Je weet de strekking, dus toch genoten!

Hilda Boessenkool